Om 09:00 uur stonden de muziek en alle versierde fietsen klaar om in optocht door Benthuizen te gaan. Helaas kwam de regen op dat moment met bakken uit de hemel. Er werd door de muziekkanten van TTH en een deel van de optochtgangers geschuild in dorpshuis de Tas tot het iets opklaarde. Kwart over negen alsnog gestart worden. Petje af voor de verkeersregelaars, vele stonden in de regen al op hun plek. Even voor tienen arriveerde het gezelschap op de markt. Daar stond wethouder du Chatinier klaar om de markt te openen.

Het Wilhelmus werd te gehore gebracht en de vlag werd gehesen door  mevrouw Grootveld en Laura vd Kooij. Mevrouw Grootveld heeft voor haar vele vrijwilligerswerk een lintje ontvangen. Laura het bij de Special Olympics een gouden medaille gewonnen voor shorttrack. Van de gemeente ontving zij vandaag de Sportpenning van Alphen aan den Rijn.

Op de markt was het gezellig druk. De bezoekers konden genieten van de muziek van de Uitblazers uit Boskoop. Ook Burgemeester Spies kwam een kijkje nemen.  De ECB dankt alle vrijwilligers voor hun inzet deze dag.