vooraankondiging

De Historische Kring Benthuizen is de afgelopen jaren bezig geweest met het mogelijk maken van een monument voor de gevallen slachtoffers uit Benthuizen uit de Tweede wereldoorlog. Begin mei wordt dit monument geplaatst, mede dankzij de financiële steun het Erfgoedfonds en de Gedenkgroep uit Benthuizen en andere sponsoren. Het monument zal worden geplaats bij Begraafplaats Vrederust.

Op zaterdag 4 mei worden in Benthuizen allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord; zowel tijdens de Tweede Wereldoorlog en de koloniale oorlog in Indonesië, als in oorlogssituaties en bij vredesoperaties daarna. Namens alle inwoners van Benthuizen zullen er, na de 2 minuten stilte om 20:00 uur, bloemen gelegd worden bij het nieuwe monument bij de Algemene Begraafplaats aan de dr. Albert Schweitzerlaan. Graag nodigen we de inwoners van Benthuizen uit hierbij aanwezig te zijn.

Op zondag 5 mei wordt het bevrijdingsvuur door lopers van de gemeente Alphen aan den Rijn opgehaald uit Wageningen en naar Alphen aan den Rijn gebracht. In Alphen verzamelt een stoet van legervoertuigen, die vervolgens het vuur verder rondbrengen door de gemeente. Vanuit Benthuizen zullen kinderen het vuur gaan ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Daar wordt bij het monument bij Algemene Begraafplaats het bevrijdingsvuur ontstoken.

Programma:

Za 4 mei

19:45 uur Verzamelen bij de Algemene Begraafplaats Vrederust aan de dr Albert Schweitzerlaan

20:00 uur Twee minuten stilte, aansluitend worden er bloemen gelegd bij het monument en zullen leerlingen van de basisscholen van Benthuizen een gedicht voordragen.

 

Zo 5 mei

Rond 15:15 uur aankomst bevrijdingsvuur en de stoet legervoertuigen bij het monument in

Benthuizen. Het wordt zeer op prijs gesteld als de inwoners van Benthuizen op 5 mei de vlag uithangen. De route door Benthuizen loopt via de Westzijdeweg, Heerewegh, Dorpsstraat, Dr. Albert Schweitzerlaan. De Dr. Albert Schweitzerlaan zal tijdens het aansteken van het bevrijdingsvuur tussen de Ochtenstraat en Bentwoudlaan zijn afgesloten.

 

ECB Programma 2023

Met dank aan onze sponsoren kunnen wij u het volgende programma aanbieden:

04 februari 2023 Hobbyshow

27 april 2023 Koningsdag

04 mei 2023 Dodenherdenking

05 mei 2023 Bevrijdingsdag

06 t/m 09 juni 2023 Avond 4 daagse

09 juni 2023 Kinderwandeltocht

09 september 2023 Verrassingsactiviteit

07 oktober 2023 Bietenoptocht

25 november 2023 Intocht Sinterklaas

 

Op 4 juni  gaat de 55ste Avondvierdaagse van Benthuizen van start. 

De wandelaars lopen in week 23 hun serie van 4x10 km of 4x5 km. De loopdata zijn 4 t/m 7 juni 2024. Er is dit jaar geen inhaalavond. Elke avond kan er gestart worden tussen 18:30 uur en 18:40 uur bij Dorpshuis de Tas.

Aan het begin van de route zorgt de middenstand van Benthuizen elke avond weer voor een versnapering en de ECB, EHBO, controleurs en verkeersregelaars zetten zich tot het uiterste in voor een goed verloop van het evenement. Bij de BAV is iedereen welkom. De trouwe deelnemers maar ook de nieuwe lopers uit het dorp en de omgeving.

Vrijdag 7 juni is er weer een speciale BAV kinderavond. Een uitgelezen kans om met kleinere kinderen de sfeer van het vierdaagse wandelen te proeven. De route is dan 5 km. De prestatie is niet minder.

Prijs bij voorinschrijving via het formulier onder aan dit artikel of op vrijdag 31 mei 2024 vanaf 19:00 uur tot 20:00 uur bij Dorpshuis de Tas:

- 4 x 10 km / 4 x 5 km - € 5,00 pp

- Kinder BAV 1x5 - € 2,50

- Groepen ( min 10 pers) - € 4,00 (Groepen dienen samen te lopen)

Inschrijfgeld op dinsdag 4 juni vanaf 18:15 uur tot 18:30 uur:

- 4 x 10 km / 4 x 5 km - € 6,00

- Kinder BAV 1x5 km - € 3,00 (vrijdag 7 juni)

- Groepen (min 10 pers) - € 5,00 (Groepen dienen samen te lopen)

Betalen kan contant of per pin. Als u inschrijft via het formulier, ontvangt u binnen een week een mail met betaalmogelijkheden.

Iedereen is van harte welkom!

De avond4daagse wordt mede mogelijk gemaakt door de middenstand van Benthuizen.

De lopers kunnen op vrijdagavond verwelkomt worden met bloemen. De lopers komen via de witte ophaalbrug over de vaart het dorp binnen en lopen dan via  de Bernhardstraat,  Clausstraat en Sportlaan naar dorpshuis de Tas.

INSCHRIJFFORMULIER