Afgelopen zaterdag 9 oktober vond de 49ste editie van de Rabobank Bietenoptocht in Benthuizen plaats. ’s Morgens konden de kinderen een suikerbiet ophalen, die ter beschikking zijn gesteld door de familie van Eeden Petersman. Vrijwilligers waren aanwezig om de suikerbieten voor de kinderen uit te hollen, waarna ze thuis de suikerbieten konden versieren en voorzien van een lichtje. Het thema van dit jaar was Prins(ess)en en Ridders.

Het weer was deze dag stralend, wat in het verleden wel eens anders is geweest. De opkomst bij de optocht ’s avond was dan ook groot. Alle versierde bieten werden beoordeeld door een suikerbieten kenners bij uitstek, het echtpaar van Straalen. Hierna werd er een optocht gelopen door Benthuizen, onder begeleiding van drumfanfare VIOS uit Zoeterwoude. Tijdens de optocht werd het langzaam donker en kwamen de lichtjes in de bieten en lampionnen nog mooier uit.

Tot slot werden de mooiste bieten beloont met een prijs en kregen alle kinderen iets lekkers en een klein cadeautje.

De ECB wil alle vrijwilligers, de hierboven genoemde sponsoren, de Vermeulen Groep, aannemersbedrijf Gräper en de vrijwilligers van de Historische kring en Molen de Haas en de familie Smit hartelijk danken voor hun bijdrage dit evenement.

Meer foto's en een filmpje vindt u op onze facebookpagina https://www.facebook.com/ECBBenthuizen