Om 09:00 uur stonden de muziek van TTH klaar om in optocht door Benthuizen te gaan. Een bontgekleurde optocht van versierde fietsen, steppen, skelters en kinderwagens trok door het dorp. Petje af voor de verkeersregelaars die in alle vroegte klaarstonden om alles veilig te laten verlopen. Even voor tienen arriveerde het gezelschap op de markt. Daar stond wethouder de heer Schotanus klaar om de markt te openen.
Het Wilhelmus werd ten gehore gebracht en de vlag werd gehesen door de heer Cor Boonstra. De heer Boonstra is één van de oprichters van de Evenementen Commissie Benthuizen, welke dit jaar 50 jaar bestaat. De Historische Kring had ter gelegenheid hiervan hun kraam vol hangen met foto’s en krantenartikelen van de ECB. Voor de oud-bestuursleden was een terras ingericht waar zij konden genieten van een lekker kopje koffie en een oranje tompouce.


Op de markt was het gezellig druk. De bezoekers konden genieten van de muziek van popkoor Mikado, kijken naar een demonstratie van de NAS en tennissen op mini-tennisbanen van BTC .Veel organisaties en goede doelen presenteerde zich op de markt en de brandweer was actief op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De ECB dankt alle vrijwilligers, Fortune, Profile Hans Janssen, Plus Verheul, Hijdra, Vermeulen Traffic, Jongerius, Gräper, Eljo kraamverhuur en de gemeente Alphen aan de Rijn voor hun inzet en bijdrage deze dag.