Na 2 jaar Koningsdag in huiselijke kring gevierd te hebben, was er dit jaar de traditionele optocht met versierde fietsen en de Koningsmarkt in Benthuizen.
Om 9 uur vertrok een oranje-rood-wit-blauwe stoet aan fietsen, traptractoren, skelters, steppen en dergelijke vanaf de Tas door het dorp. De optocht werd aangevoerd door Drumfanfare TTH uit Hazerswoude. Het eindpunt van de optocht was even voor 10:00 uur op de markt bij winkelcentrum de Korf.
Hier werd na het zingen van het Wilhelmus, de vlag gehesen door wethouder Schotanus.

  
Samen met de heer en mevrouw Daalhoff verzorgde de wethouder de prijsuitreiking voor de mooist versierde fiets, met leuke prijsjes van Profile Hans Janssen.
Aansluitend werd de markt voor geopend verklaard. De hele ochtend was het een gezellig samenzijn op de markt, waar verschillende verenigingen, bedrijven en particulieren kramen hadden. Voor de kinderen was er een springkussen en kleedjesmarkt, waar veel kinderen een extraatje verdiende door de verkoop van speelgoed, kinderkleding en dergelijke.
De activiteiten werden mede mogelijk gemaakt door Hans Janssen, Plus Verheul, Fortune coffee, Gräper en Vermeulen groep.