De weergoden zaten niet mee dit jaar op Koningsdag, begon de opening zonnig. Om 9 uur ging een stoet van versierde fietsen, steppen en kinderwagens onder begeleiding van THT door Benthuizen heen. Om even voor 10 uur kwam de stoet aan op het evenemententerrein rond Winkelcentrum de Korf.  Profile Hans Janssen beloonde de 3 mooiste versierde voertuigen met een leuke fietsprijs.

Koningsdag 2019

Om 10 uur werd het Wilhelmus gespeeld, waarna de vlag werd gehesen door de heer Wijnand Goudzwaard, die de dag ervoor een lintje mocht ontvangen. Hierna opende wethouder Schotanus de Koningsmarkt.

Tijdens de markt werden er verschillende optredens gedaan. Zo danste de schoolkinderen de Pasapas en gaven de leerlingen van Danspunt een demonstratie. Bij BSC werd gestreden voor het Benthuizer Kampioenschap Stoepranden. BTC had tennisbaantjes neergelegd, zodat iedereen kon proberen of tennis iets voor hem of haar was. Bij de Historische Kring kon men de ontwikkeling en groei van het dorp bekijken. Verenigingen en winkeliers uit Benthuizen verkochten allerlei spullen op de markt. In de nieuw geopende Werkplaats konden verschillende workshops gedaan worden.

De ECB wil alle vrijwilligers, Gräper, Fortune, Vermeulen, de Plus en alle andere sponsoren en personen die een bijdrage hebben geleverd hartelijk danken.