Op 5 september j.l. is de jaarlijkse “Koppel viswedstrijd” in Benthuizen gehouden. Het was het eerste evenement van de Stichting Evenementen Commissie Benthuizen (ECB) sinds maart dit jaar.

Ondanks het feit dat de wedstrijd pas 2 weken van te voren was aangekondigd, deden er 12 koppels mee. Geheel volgens de nu geldende regels, waren er visvakken gemaakt voor de deelnemers op ruim 1,5 meter van elkaar. Ieder koppel kreeg een visvak toegewezen. Het publiek kon van een gepaste afstand, achter afzetlinten, de wedstrijd volgen.

Exact om 11 uur gaf John Jespers het startsein en werden de hengels uitgegooid. Al gauw werd de eerst vis binnen gehengeld door vader en zoon Sytse en Pieter en aan de jury getoond. In totaal werden er door de verschillende deelnemers 15 vissen gevangen. De vissen die gevangen waren, werden gelijk geteld en teruggezet in het water. Dit om onnodig dierenleed  te voorkomen. Het was een vrolijke drukte bij de witte ophaalbrug bij De Dijk.

Om exact 13.00 uur is de wedstrijd beëindigd en het aantal geregistreerde vissen geteld. Het viskoppel wat zich de winnaar van 2020 mag noemen, heeft 4 vissen gevangen. Er waren meerdere koppels met 3 vissen, dus hierbij telde de tijd mee van de eerst gevangen vis.

De winnaars zijn 

1ste Bart en Bram

2de Sytse en Pieter

3de Jelmer en Jouke

De St. ECB bedankt alle enthousiaste vissers en hoopt jullie volgend jaar weer bij de viswedstrijd te zien.

De viswedstrijd is mogelijk gemaakt door verswinkel GJ van der Kooy en Plus Verheul.