Op zaterdag 7 oktober 2023 is de 51ste Bietenoptocht in Benthuizen. Het thema van dit jaar was Circus. Er waren rond de 75 bieten 's morgens opgehaald, die bij de optocht omgetoverd waren tot clowns, acrobaten, circusdieren en zelfs tot circustenten. Er liep zelf een kleine circusdirecteur tussen.
Aan de jury, Conny en Rob van Daalhoff, de moeilijke taak om uit alle kunstwerken de winnaars aan te wijzen.
Voordat de optocht met bieten en lampionnen van start ging, kreeg wethouder van cultuur Anouk Noordermeer het woord. Zij was naar Benthuizen gekomen om te vertellen dat de Bietenoptocht is erkent als immaterieel erfgoed en daarom zal worden opgenomen in het gemeentelijk register hiervoor.
Na de uitreiking van de bijbehorende oorkonde, ging de Bietenoptocht van start onder leiding van
Drumfanfare Altesa - De Zilk. Ook de wethouder liep dit jaar, samen met haar kinderen, de optocht mee.
Langs de route van de optocht stond veel publiek om te kijken naar alle lichtjes en mooi versierde bieten en kleurrijke lampionnen.
Weer terug bij de molen, volgde de prijsuitreiking. Alle winnaars kunnen wat leuks uitzoeken bij Fa. Hijdra met de gewonnen cadeaubon. Na het bekende foto-momentje met de winnaars, mochten alle kinderen die hebben meegelopen een zakje snoep uit de Winkel van Sinkel ophalen.
We willen alle vrijwilligers, Giel Van Eeden Petersman, de familie Smit, de Historische Kring, Molen de Haas, de Winkel van Sinkel, Aannemingsbedrijf Gräper B.V. en Vermeulen Groep hartelijk danken voor hun bijdrage.
 
Foto's van de bietenoptocht vindt u op onze facebookpagina https://www.facebook.com/ECBBenthuizen