Op 12 oktober 2019 werd voor de 48ste keer de jaarlijkse Rabobank Bietenoptocht gehouden in Benthuizen. Het thema dit jaar was ‘Superhelden’. 's Morgens konden er bieten, geleverd door familie van Straalen, opgehaald worden bij molen de Haas. Voor degenen die het niet zelf kunnen, werd de biet ter plekke uitgehold. Ruim 30 kinderen zijn creatief aan de slag gegaan en hebben hun biet veranderd in hun superheld. Er kwamen allerlei soorten superhelden voorbij zoals een brandweerman, Henk de superbiet, Spiderman, een eenhoorn en konijn. Zij trotseerden heldhaftig de regen die gestaag naar beneden kwam.

Vanaf 18:30 uur werden alle kunstwerken aan de jury getoond. De jury had vervolgens de moeilijke taak om de mooiste bieten uit te zoeken. De mascotte van de Rabobank pinguïn Pinpin was dit jaar aanwezig bij de optocht en werd door de meeste kinderen geknuffeld of ze gaven hem een high five. 

Om zeven uur ging de optocht van start, onder begeleiding van de drumfanfare Vios uit Zoeterwoude. Naast kinderen met een versierde biet, liepen ook veel kinderen met een mooi verlichte lampion mee, waarvan een deel zelfgemaakt. Na een rondgang door het dorp eindigde de hele stoet om 20:00 uur weer bij de molen De Haas. Aldaar werd door de jury bekend gemaakt welke 10 bieten op hen de meeste indruk hadden gemaakt.

Terug bij de molen de Haas werden de winnaars bekend gemaakt en kregen alle kinderen een kleurplaat van Pinpin, een klein cadeautje en een zakje chips.

 De ECB wil alle sponsoren en vrijwilligers bedanken voor het mogelijk maken van de Rabo Bietenoptocht.