Op 7 oktober 2018 werd weer de jaarlijkse Rabobank Bietenoptocht gehouden in Benthuizen. Het thema dit jaar was ‘Sprookjes’. 's Morgens konden er bieten, geleverd door familie van Straalen, opgehaald worden bij molen de Haas. Voor degenen die het niet zelf kunnen, werd de biet ter plekke uitgehold, met dank aan Hans de Wit. Zo’n 60 kinderen zijn creatief aan de slag gegaan en hebben hun biet veranderd in een prinses, koets, snoephuisje, sprookjesdieren, kabouter of kasteel.

Vanaf 18:30 uur werden alle kunstwerken aan de jury getoond. De jury had vervolgens de moeilijke taak om in elke leeftijdscategorie de mooiste biet uit te zoeken.

Om zeven uur ging de optocht van start, onder begeleiding van de drumfanfare Vios uit Zoeterwoude. Naast kinderen met een versierde biet, liepen ook veel kinderen met een mooi verlichte lampion mee, waarvan een deel zelfgemaakt. Na een rondgang door het dorp,waarbij op het eind jammer genoeg een klein buitje uit de lucht kwam vallen, eindigde de hele stoet om 20:00 uur weer bij de molen De Haas.

Terug bij de molen de Haas werden de winnaars bekend gemaakt en kregen alle kinderen een klein cadeautje en een zakje chips.

De ECB wil alle sponsoren en vrijwilligers bedanken voor het mogelijk maken van de Rabo Bietenoptocht.