Op zaterdagmiddag 25 november jl stond een bezoek aan Benthuizen op de agenda van Sinterklaas, dat stond keurig aangegeven op het spandoek op de Heerewegh, gemaakt door Cler Autoreclame. Dit jaar wilde de Sint Benthuizen met de boot bezoeken, maar Pakjesboot 13 past niet in de Ringvaart. Gelukkig waren de schippers Piet en Walther zo vriendelijk om met hun bootje de Sint en zijn Pieten op te halen bij de stoomboot. Eén Piet had echter de boot gemist en was te voet naar Benthuizen gekomen. Hij rende door het dorp op zoek naar de Sint. Door het zingen van de vele kinderen die op de Sint stonden te wachten, kon de Piet de aanlegsteiger vinden en werd daar verenigd met Sinterklaas en de andere Pieten.

Sinterklaas nam eerst uitgebreid de tijd om met de aanwezige kinderen, ouders, opa’s en oma’s handjes te schudden en een praatje te maken, alvorens zich bij de Wethouder de Leest en meneer John van de ECB te melden op het podium van de aannemersbedrijf Gräper.

Na het welkomstwoord, namen Wethouder de Leest, Sinterklaas en de Hoofdpiet plaats in de koets van koetsier Wim Huegenin, die de Sint al vele jaren lang rondrijdt in Benthuizen. Tijdens de rondrit zorgde de Scouting PietenDrumband uit Den Haag voor de muziek. De Pieten deelde volop strooigoed uit, dat ze eerder bij Plus Verheul hebben ingeslagen.

De optocht eindigde weer bij dorpshuis de Tas, waar iedereen binnen warm kon worden. In het dorpshuis werden de kinderen vermaakt met de grappen en grollen van clown Barrino.

De Kleurpieten hebben uit de ruim 150 ingeleverde kleurplaten de mooiste uitgezocht, waarna de Pieten bij de firma Hijdra een cadeautje zijn gaan uitzoeken voor de prijswinnaars. De cadeaus werden In dorpshuis de Tas uitgereikt aan de prijswinnaars en vele kinderen gingen met de Sint en/of zijn Pieten op de foto.

De stichting Evenementen Commissie Benthuizen bedankt iedereen voor zijn of haar bijdrage aan deze dag. Foto’s van de intocht kunt u vinden op de Facebook pagina van ECBBenthuizen.