vooraankondiging

Op 4 juni 2018 gaat de 51ste Avondvierdaagse van Benthuizen van start.

De wandelaars lopen in week 23 hun serie van 4x10 km of 4x5 km. De loopdata zijn 4,5,7 en 8 juni 2018 De inhaalavond is op woensdag 6 juni 2018 . Elke avond kan er gestart worden tussen 18:30 uur en 18:40 uur bij Dorpshuis de Tas.

Aan het begin van de route zorgt de middenstand van Benthuizen elke avond weer voor een versnapering en de ECB, EHBO, controleurs en verkeersregelaars zetten zich tot het uiterste in voor een goed verloop van het evenement. Bij de BAV is iedereen welkom. De trouwe deelnemers maar ook de nieuwe lopers uit het dorp en de omgeving.

Vrijdag 8 juni 2018 is er weer een speciale BAV kinderavond. Een uitgelezen kans om met kleinere kinderen de sfeer van het vierdaagse wandelen te proeven. De route is dan 5 km. De prestatie is niet minder.

Heb je al eerder meegelopen, denk dan bij de inschrijving aan je groene kaart.

Prijs bij voorinschrijving op vrijdag 1 juni 2018 vanaf 18:30 uur tot 20:00 uur bij Dorpshuis de Tas:

- 4 x 10 km / 4 x 5 km - € 5,00 pp

- Kinder BAV 1x5 - € 2,50

- Groepen ( min 10 pers) - € 4,00 (Groepen dienen samen te lopen)

Inschrijfgeld op maandag 4 juni 2018 vanaf 18:15 uur tot 18:30 uur:

- 4 x 10 km / 4 x 5 km - € 6,00

- Kinder BAV 1x5 km - € 3,00

- Groepen (min 10 pers) - € 5,00 (Groepen dienen samen te lopen)

Iedereen is van harte welkom!

De avond4daagse wordt mede mogelijk gemaakt door de middenstand van Benthuizen.

De lopers kunnen op vrijdagavond verwelkomt worden met bloemen. De lopers komen via de Bernhardstraat,  Clausstraat en Sportlaan naar dorpshuis de Tas.

Op 4 en 5 mei a.s. organiseert de E.C.B., in samenwerking met de scholen en de gemeente Alphen aan den Rijn, een 2-tal activiteiten mbt tot het herdenken en vieren van de vrijheid.

Op de scholen zal aan de kinderen van groep 8 gevraagd worden een gedicht te schrijven. Indien mogelijk zal één van de kinderen zijn/haar gedicht voordragen op 4 mei bij de herdenking. De herdenking vindt plaats vanaf 19.45 uur bij het monument op de begraafplaats Vrederust aan de dr. A Schweitzerlaan. U bent alle van harte uitgenodigd de herdenking bij te wonen.

Op 5 mei zal het bevrijdingsvuur uit Wageningen door lopers van de gemeente Alphen aan den Rijn naar het burgemeester Visserpark in Alphen worden gebracht. De burgemeester zal dan het vuur delen met de verschillende kernen van Alphen aan den Rijn.

Met een aantal kinderen uit Benthuizen zal het bevrijdingsvuur worden opgehaald in Alphen. Zij zullen vervolgens met legertrucks naar Benthuizen worden gereden, waar ze tussen 12:15 en 12:30 uur worden verwacht. In Benthuizen wordt bij het monument op de begraafplaats Vrederust het bevrijdingsvuur aangestoken, waar het vervolgens de hele dag zal blijven branden. De ECB wil iedereen uitnodigen om de kinderen met het vuur binnen te halen en aanwezig te zijn bij het ontsteken van het bevrijdingsvuur.

Op 4 mei 2016 worden ook in Benthuizen de gevallen strijders herdacht. Namens alle inwoners van Benthuizen zullen er, na de 2 minuten stilte om 20:00 uur, bloemen gelegd worden bij het monument op de Algemene Begraafplaats aan de dr Albert Schweitzerlaan. Graag nodigen we de inwoners van Benthuizen uit hierbij aanwezig te zijn.

Op 5 mei zal vanuit Wageningen het bevrijdingsvuur worden opgehaald en naar o.a. Alphen aan den Rijn worden gebracht. Vanuit Benthuizen zullen kinderen van B.S.C. ’68 het vuur gaan ophalen in Alphen aan den Rijn. Zij zullen door een aantal voertuigen van de Liberty tour met het vuur naar Benthuizen worden gebracht. Daar wordt bij het monument op de Algemene Begraafplaats het bevrijdingsvuur ontstoken.

Door wegwerkzaamheden aan de dr Albert Schweitzerlaan op 5 mei, zal de Liberty tour een andere route rijden door Benthuizen dan staat aangegeven. De tour komt het dorp binnen via de Heerewegh en zal vervolgens via de Dorpsstraat, Bernhardstraat, Clausstraat en Sportlaan naar de begraafplaats rijden.

Programma:

4 mei

19:45 uur Verzamelen  op de Algemene Begraafplaats Vrederust aan de dr Albert Schweitzerlaan

20:00 uur Twee minuten stilte, aansluiten worden er bloemen gelegd bij het monument

 

5 mei

09:15 uur Aankomst bevrijdingsvuur in Alphen aan den Rijn

09:20 uur Vertrek vanuit Alphen aan den Rijn, via Boskoop naar Benthuizen

10:30 uur Aankomst bevrijdingsvuur bij het monument in Benthuizen.

 

Het wordt zeer op prijs gesteld als de inwoners van Benthuizen op 5 mei de vlag uithangen.

   Liberty tour  

09:00 uur   OPTOCHT VANAF ‘DE TAS’

Voor de jeugd met versierde fietsen, steps en dergelijke met muzikale begeleiding van het muziekkorps TTH uit Hazerswoude. Onderweg zal de jury de 3 mooist versierde voertuigen uitkiezen. Prijsuitreiking om ongeveer 10:10 uur.

10:00 – 13:00 uur KONINGSMARKT RONDOM ‘DE KORF’ Pr. Willem Alexanderplein

Na het zingen van het Wilhelmus en het hijsen van de Nederlandse vlag is de Koningsmarkt om ongeveer 10:10 uur officieel geopend.

De inspanningen van de verenigingen en de middenstand staan als vanouds garant voor een gezellige markt met vele kramen, spelletjes en andere activiteiten. Ook zijn er weer terrasjes met drank en etenswaren.

Het wordt dus weer een echt feest voor jong en oud.

De kinderen van Benthuizen kunnen ook hun speelgoed verkopen! Zij mogen zich vanaf 08:30 uur melden bij de ECB kraam en krijgen daar een plaatsje toegewezen. Het is niet de bedoeling dat de kinderen tafels gebruiken en dat er andere spullen worden verkocht dan kinderspeelgoed en kinderspullen!

 

Om 10:30 uur, 11:30 uur en 12:30 uur zal het popkoor Mikado optreden.

 

Dit jaar viert de ECB haar 50-jarig bestaan tijdens de Koningsmarkt. De Historische kring zal o.a. hier aandacht aan besteden. Verder is er bij de ECB-kraam een koffie-terras voor oud-bestuursleden en organiseren wij een leuke wedstrijd met het moto ´feliciteer de ECB’. Iedereen die een leuke, originele felicitatie bij de ECB-kraam af geeft tijdens de Koningsmarkt 2018, maakt kans op een leuk prijsje. Laat u fantasie de vrije loop en knutsel, schrijf of knutsel een felicitatie voor de jubilerende ECB.

 16:00 – 17:00 uur Oranjeconcert in de Ned. Hervormde kerk in de Dorpsstraat.

 

PROGRAMMA KONINGSDAG 2016

27 april 2016 - KONINGSDAG in Benthuizen
georganiseerd/gecoördineerd door de Evenementencommissie Benthuizen

09:00 uur   OPTOCHT VANAF ‘DE TAS’

Voor de jeugd met versierde fietsen, steps en dergelijke met muzikale begeleiding van het muziekkorps TTH uit Hazerswoude. Onderweg zal de jury de 3 mooist versierde voertuigen uitkiezen. Prijsuitreiking om ongeveer 10:10 uur.

10:00 – 13:00      KONINGSMARKT RONDOM ‘DE KORF’ Pr. Willem Alexanderplein

Na het zingen van het Wilhelmus en het hijsen van de Nederlandse vlag is de Koningsmarkt om ongeveer 10:10 uur officieel geopend. De inspanningen van de verenigingen en de middenstand staan als vanouds garant voor een gezellige markt met vele kramen, spelletjes en andere activiteiten. Ook zijn er weer terrasjes met drank en etenswaren.

Het wordt dus weer een echt feest voor jong en oud.

De kinderen van Benthuizen kunnen ook hun speelgoed verkopen! 

Zij mogen zich vanaf 08:30 uur melden bij de ECB kraam en krijgen daar een plaatsje toegewezen. Het is niet de bedoeling dat de kinderen tafels gebruiken en dat er andere spullen worden verkocht dan kinderspeelgoed en kinderspullen!

Vanaf 11:00 uur   Optreden van de Uitblazers uit Boskoop

12:00 uur   Verrassing voor kinderen tot en met de basisschoolleeftijd.  

Deze is af te halen bij de ECB-kraam, alleen op vertoon van een bon. Deze bon zal worden uitgedeeld op de scholen. Maximaal 1 verrassing per kind. Bonnen inleveren voor andere kinderen is niet toegestaan.

 

16:00 – 17:00      Oranjeconcert in de Ned. Hervormde kerk in de Dorpsstraat

 

 

DORPSHUIS DE TAS

 

Vanaf 12:00 uur staan we klaar met onze BBQ en lekkere hapjes.

Hamburgers, Saté, Broodjes, Turkse pizza en Friet etc. zijn de gehele dag verkrijgbaar

Voor de jeugd:

14:00 uur - 17:00 uur                Voetbal toernooi op springkussen

14:00 uur - 19:00 uur                SPRINGKUSSENS

"Groot Podium" (bij slecht weer binnen)

14:00 uur - 22:00   DJ  muziek allerlei

15:30 uur - 17:00   DJ verzorgt Kinderdisco

Verkrijgbaar Vanaf 16:00 uur kipschnitzel of gyros met friet en salade € 10,00

 

CAF-CAFETARIA BENTHUIS

Vanaf 13.00 uur optreden van MAINLINE 55 en GREASED CROOKS

- Broodje Babi Pangang

- Pasteitjes op een stokje met Chilisaus

- Mama’s Loempia

- Wokki Bakki

 - Sushi

Springkussen