Op 4 en 5 mei a.s. organiseert de E.C.B., in samenwerking met de scholen en de gemeente Alphen aan den Rijn, een 2-tal activiteiten mbt tot het herdenken en vieren van de vrijheid.

Op de scholen zal aan de kinderen van groep 8 gevraagd worden een gedicht te schrijven. Indien mogelijk zal één van de kinderen zijn/haar gedicht voordragen op 4 mei bij de herdenking. De herdenking vindt plaats vanaf 19.45 uur bij het monument op de begraafplaats Vrederust aan de dr. A Schweitzerlaan. U bent alle van harte uitgenodigd de herdenking bij te wonen.

Op 5 mei zal het bevrijdingsvuur uit Wageningen door lopers van de gemeente Alphen aan den Rijn naar het burgemeester Visserpark in Alphen worden gebracht. De burgemeester zal dan het vuur delen met de verschillende kernen van Alphen aan den Rijn.

Met een aantal kinderen uit Benthuizen zal het bevrijdingsvuur worden opgehaald in Alphen. Zij zullen vervolgens met legertrucks naar Benthuizen worden gereden, waar ze tussen 12:15 en 12:30 uur worden verwacht. In Benthuizen wordt bij het monument op de begraafplaats Vrederust het bevrijdingsvuur aangestoken, waar het vervolgens de hele dag zal blijven branden. De ECB wil iedereen uitnodigen om de kinderen met het vuur binnen te halen en aanwezig te zijn bij het ontsteken van het bevrijdingsvuur.