09:00 uur   OPTOCHT VANAF ‘DE TAS’

Voor de jeugd met versierde fietsen, steps en dergelijke met muzikale begeleiding van het muziekkorps TTH uit Hazerswoude. Onderweg zal de jury de 3 mooist versierde voertuigen uitkiezen. Prijsuitreiking om ongeveer 10:10 uur.

10:00 – 13:00 uur KONINGSMARKT RONDOM ‘DE KORF’ Pr. Willem Alexanderplein

Na het zingen van het Wilhelmus en het hijsen van de Nederlandse vlag is de Koningsmarkt om ongeveer 10:10 uur officieel geopend.

De inspanningen van de verenigingen en de middenstand staan als vanouds garant voor een gezellige markt met vele kramen, spelletjes en andere activiteiten. Ook zijn er weer terrasjes met drank en etenswaren.

Het wordt dus weer een echt feest voor jong en oud.

De kinderen van Benthuizen kunnen ook hun speelgoed verkopen! Zij mogen zich vanaf 08:30 uur melden bij de ECB kraam en krijgen daar een plaatsje toegewezen. Het is niet de bedoeling dat de kinderen tafels gebruiken en dat er andere spullen worden verkocht dan kinderspeelgoed en kinderspullen!

 

Om 10:30 uur, 11:30 uur en 12:30 uur zal het popkoor Mikado optreden.

 

Dit jaar viert de ECB haar 50-jarig bestaan tijdens de Koningsmarkt. De Historische kring zal o.a. hier aandacht aan besteden. Verder is er bij de ECB-kraam een koffie-terras voor oud-bestuursleden en organiseren wij een leuke wedstrijd met het moto ´feliciteer de ECB’. Iedereen die een leuke, originele felicitatie bij de ECB-kraam af geeft tijdens de Koningsmarkt 2018, maakt kans op een leuk prijsje. Laat u fantasie de vrije loop en knutsel, schrijf of knutsel een felicitatie voor de jubilerende ECB.

 16:00 – 17:00 uur Oranjeconcert in de Ned. Hervormde kerk in de Dorpsstraat.