verslagen

In heel Nederland, maar ook in andere landen, worden er beren op de vensterbank gezet. Het doel hiervan is dat kinderen bij het halen van een frisse neus op berenjacht kunnen. Op Facebook zijn verschillende berenjacht-facebookgroepen. Mensen plaatsen foto’s van hun beren met #berenjacht.  Je kan de locatie in Benthuizen aanmelden via dit formulier en dan plaatsen we je automatisch op de onderstaande kaart.
Je kunt ook een foto van je beer op social media plaatsen met #berenjacht #Benthuizen.

Heb geen knuffelbeer in huis om voor het raam te zetten, kun je ook altijd een kleurplaat printen (https://www.ecb-benthuizen.nl/images/Beren.pdf) en deze voor het raam hangen.

Mocht je de speurtocht nog iets leuker willen maken, type dan in facebook in het zoekveld ‘’berenbingo” en je vindt verschillende berenbingo- en berentelkaarten

Kaart: 

De locatie kan iets afwijken van het echte adres, maar dat maakt het zoeken leuker. Ververs de pagina als jouw locatie er nog niet bij staat.

Houd je wel te allen tijde aan de maatregelen van het kabinet en het RIVM, zodat het voor iedereen leuk en veilig blijft.

Op  Zaterdag 1 februari 2020 werd in de Hoeksteen te Benthuizen weer de jaarlijkse Hobbyshow gehouden.  Ook dit jaar was er weer een grote variëteit aan hobby's, er waren zo'n 20 deelnemers.

Gedurende dag was het een komen en gaan van mensen. De mensen verkochten hun zelf gemaakte spullen en andere deden leuke ideeën op om thuis te gaan doen. Een aantal hobbyisten stond er voor het goede doel zoals het KWF en knuffelinktvisjes voor couveuse kinderen. Zij konden rekenen op veel belangstelling van jong en oud.

 

Mochten er mensen zijn die nu al denken, daar wil ik volgend jaar ook zijn, laat ons dat even via onze website www.ecb-benthuizen.nl

 

De ECB wil alle deelnemers, bezoekers en de sponsor Plus bedanken voor een zeer geslaagde dag.

Op 12 oktober 2019 werd voor de 48ste keer de jaarlijkse Rabobank Bietenoptocht gehouden in Benthuizen. Het thema dit jaar was ‘Superhelden’. 's Morgens konden er bieten, geleverd door familie van Straalen, opgehaald worden bij molen de Haas. Voor degenen die het niet zelf kunnen, werd de biet ter plekke uitgehold. Ruim 30 kinderen zijn creatief aan de slag gegaan en hebben hun biet veranderd in hun superheld. Er kwamen allerlei soorten superhelden voorbij zoals een brandweerman, Henk de superbiet, Spiderman, een eenhoorn en konijn. Zij trotseerden heldhaftig de regen die gestaag naar beneden kwam.

Vandaag, 22 oktober. ligt er in uw brievenbus een enquêteformulier met vragen over activiteiten in Benthuizen. Grijp uw kans om mee te denken over de activiteiten in ons dorp.

Een aantal inwoners uit Benthuizen heeft de uitdaging opgepakt om als Klankbordgroep Activiteiten Benthuizen gewenste activiteiten (bijvoorbeeld op sportief gebied, recreatie, etc.) voor Benthuizen in kaart te brengen. Daar hebben wij uw hulp bij nodig! U alleen kunt, als inwoner van Benthuizen, vertolken van wat er speelt in Benthuizen.

Het doel van deze enquête is om te onderzoeken welke activiteiten er zijn in Benthuizen en wat er nog meer zou kunnen. Aan de hand van de uitkomst van deze enquête wil de Klankbordgroep Activiteiten Benthuizen een gefundeerd en door het dorp gedragen plan van aanpak aan de wethouder aanbieden.

Het college heeft immers in haar coalitieakkoord met de slogan “Groene Stad met lef” met krachtige dorpen/kernen en wijken aangegeven dat zij meer lokale zeggenschap voor de inwoners wil, de zogenaamde “wijkdemocratie”. Dus dat doen we.

Vul deze enquête in en laat alle huisgenoten dit ook doen. Meerdere ingevulde enquêteformulieren per gezin is mogelijk. Zo krijgen we een zo volledig mogelijk beeld. Vul ook in wat je graag zou willen. Bij voorkeur zouden we een digitaal ingevulde enquête van u ontvangen. Ga naar https://forms.gle/WfSGqJUJbtFJi2Qv8

 

Liever een papieren enquête invullen? Deze zal huis aan huis worden bezorgd.  Inleverpunten: Plus Verheul en Dorpshuis De Tas. Meerdere papieren versies van de enquête nodig? Bij Dorpshuis De Tas kunt u deze afhalen. We hopen dat iedereen meedoet; U toch ook? Zorg dat Benthuizen bruist!  

 

Op zaterdag 7 september 2019 is weer de jaarlijkse koppelviswedstrijd gehouden. Tien koppels gingen de strijd aan. In het begin lieten de vissen zich niet zien. Na 40 minuten werd de eerste vis uit het water gehaald. Er zijn in totaal 10 vissen gevangen en weer teruggezet. Het koppel met de meeste vissen waren Thijs en Sjaak. Zij haalden 5 vissen uit het water. Rick en Sara werden tweede met 2 vissen. Er waren 3 koppels met 1 vis, waarvan Nathan en Thom de eerste waren met hun vangst. Zij mochten de 3de prijs in ontvangst nemen.