verslagen

Kon vorig jaar alleen de Home-edition van de Avond 4-daagse gelopen worden, dit jaar gingen de wandelaars gezellig gezamenlijk op pad. Afgelopen week is in Benthuizen de 53ste BAV (Benthuizer Avond Vierdaagse) gelopen. De wandelaars konden kiezen tussen afstanden van 5 en 10 kilometer. Hierbij werd gewandeld door Benthuizen, Zoetermeer, Gelderswoude, het Bentwoud en over de Kerkenpaden. Op een klein buitje na op vrijdag, aan het begin van de avond, was het goed wandelweer deze week.
Aan de start kregen de lopers een versnapering voor onderweg mee, die mogelijk is gemaakt door onze sponsoren Firma Hijdra, Landwinkel Sonneveld, Van Waay Interieurs en Plus Verheul.
Op vrijdag was er ook de Kinderwandeltocht. De allerkleinste liepen 1 maal 5 kilometer en kunnen zo kennismaken met de BAV. Op de laatste avond ontvingen wandelaars bloemen en lekkers van familie en vrienden die langs de route stonden. Ze werden bij het eindpunt muzikaal binnengehaald door de streetband Herriemenie uit Naaldwijk. Alle deelnemers van de BAV werden aan het eind beloond met een medaille of cijfertje en een ijsje.
Onderweg werden de lopers begeleid door verschillende vrijwilligers, die het verkeer regelden of de wandelkaarten afstempelden. DE EHBO werd verzorgd door Ruben en Wilfried van RVA Safety Services. De ECB wil alle vrijwilligers en de EHBO-ers hartelijk danken voor hun inzet. Zij zijn allemaal in het zonnetje gezet met een plantje van Verswinkel vd Kooy. Mocht u ook willen helpen als vrijwilliger bij de activiteiten van de ECB, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De BAV werd mede mogelijk gemaakt door De Vermeulengroep en de Cler Autoreclame.
Volgend jaar vindt de 54ste BAV plaats van 6 t/m 9 juni 2023. De inhaalavond komt volgend jaar te vervallen. De lopers kunnen ook dan weer kiezen voor 5 kilometer of 10 kilometer. De Kinderavond is op 9 juni 2023.

Na 2 jaar Koningsdag in huiselijke kring gevierd te hebben, was er dit jaar de traditionele optocht met versierde fietsen en de Koningsmarkt in Benthuizen.
Om 9 uur vertrok een oranje-rood-wit-blauwe stoet aan fietsen, traptractoren, skelters, steppen en dergelijke vanaf de Tas door het dorp. De optocht werd aangevoerd door Drumfanfare TTH uit Hazerswoude. Het eindpunt van de optocht was even voor 10:00 uur op de markt bij winkelcentrum de Korf.
Hier werd na het zingen van het Wilhelmus, de vlag gehesen door wethouder Schotanus.

  
Samen met de heer en mevrouw Daalhoff verzorgde de wethouder de prijsuitreiking voor de mooist versierde fiets, met leuke prijsjes van Profile Hans Janssen.
Aansluitend werd de markt voor geopend verklaard. De hele ochtend was het een gezellig samenzijn op de markt, waar verschillende verenigingen, bedrijven en particulieren kramen hadden. Voor de kinderen was er een springkussen en kleedjesmarkt, waar veel kinderen een extraatje verdiende door de verkoop van speelgoed, kinderkleding en dergelijke.
De activiteiten werden mede mogelijk gemaakt door Hans Janssen, Plus Verheul, Fortune coffee, Gräper en Vermeulen groep.

Op 27 november heeft Sint Benthuizen bezocht. Hij werd in alle stilte, op gepaste afstand, ontvangen door wethouder van Velzen. De familie van Straalen was zo vriendelijk om de Sint en wethouder hiervoor de ruimte te geven. Na ontvangst stapte de Sint, wethouder van Velzen en HooofdPiet in de koets van koetsier Wim, van manage de Randstad. Wim is de vaste koetsier van de Sint in Benthuizen.
Met de koets is vervolgens een rondrit gemaakt door Benthuizen. De meegekomen Pieten deelden zakjes strooigoed, dat van tevoren bij Plus Verheul was opgehaald, uit aan de kinderen op de stoep. De Sint en Wethouder willen de inwoners van Benthuizen een compliment geven omdat iedereen zich keurig aan de regels heeft gehouden.
Na de rondrit gingen een aantal Pieten te fiets terug naar het Pietenhuis.
Sint heeft voor de prijswinnaars van de kleurwedstrijd een paar mooie prijzen uitgezocht bij firma Hijdra. Deze zijn na de rondrit langsgebracht bij de prijswinnaars.
De Sint, Pieten en de ECB willen alle verkeersregelaars en vrijwilligers die deze dag tot een succes hebben gemaakt hartelijk bedanken.

Kijk voor foto's op https://www.facebook.com/media/set?vanity=ECBBenthuizen&set=a.2134165713419572.

 

Op vrijdag 31 december 2021 is ons zeer gewaardeerd bestuurslid en penningmeester Wim Boevé overleden.
Op vrijdagmorgen 7 januari wordt in De Hoeksteen in besloten kring een dankdienst gehouden voor het leven van Wim. Vanwege de huidige coronamaatregelen kunnen helaas alleen de hiervoor genodigden deze dienst bijwonen. De familie vraagt degenen voor wie Wim dierbaar was, om omstreeks 12.30 uur na afloop van de dienst, een erehaag te vormen en mee te lopen vanaf De Hoeksteen naar de begraafplaats. Na afloop is er gelegenheid om de familie in De Hoeksteen te condoleren.

Wim was sinds juni 2013 bestuurslid bij de stichting Evenementen Commissie Benthuizen in de functie van penningmeester. Wim zorgde dat de financiën, maar ook de subsidieaanvragen tot in de puntjes geregeld waren. Daarnaast was hij bij menig activiteit aanwezig met een helpende hand.
Dankzij zijn hulp, hebben we mooie activiteiten kunnen organiseren en daarmee goede herinneringen kunnen creëren bij veel dorpsgenoten.

We zullen Wim erg missen. Rust zacht Wim.

 

Afgelopen zaterdag 9 oktober vond de 49ste editie van de Rabobank Bietenoptocht in Benthuizen plaats. ’s Morgens konden de kinderen een suikerbiet ophalen, die ter beschikking zijn gesteld door de familie van Eeden Petersman. Vrijwilligers waren aanwezig om de suikerbieten voor de kinderen uit te hollen, waarna ze thuis de suikerbieten konden versieren en voorzien van een lichtje. Het thema van dit jaar was Prins(ess)en en Ridders.

Het weer was deze dag stralend, wat in het verleden wel eens anders is geweest. De opkomst bij de optocht ’s avond was dan ook groot. Alle versierde bieten werden beoordeeld door een suikerbieten kenners bij uitstek, het echtpaar van Straalen. Hierna werd er een optocht gelopen door Benthuizen, onder begeleiding van drumfanfare VIOS uit Zoeterwoude. Tijdens de optocht werd het langzaam donker en kwamen de lichtjes in de bieten en lampionnen nog mooier uit.

Tot slot werden de mooiste bieten beloont met een prijs en kregen alle kinderen iets lekkers en een klein cadeautje.

De ECB wil alle vrijwilligers, de hierboven genoemde sponsoren, de Vermeulen Groep, aannemersbedrijf Gräper en de vrijwilligers van de Historische kring en Molen de Haas en de familie Smit hartelijk danken voor hun bijdrage dit evenement.

Meer foto's en een filmpje vindt u op onze facebookpagina https://www.facebook.com/ECBBenthuizen