verslagen

 

Op zaterdag 7 september 2019 is weer de jaarlijkse koppelviswedstrijd gehouden. Tien koppels gingen de strijd aan. In het begin lieten de vissen zich niet zien. Na 40 minuten werd de eerste vis uit het water gehaald. Er zijn in totaal 10 vissen gevangen en weer teruggezet. Het koppel met de meeste vissen waren Thijs en Sjaak. Zij haalden 5 vissen uit het water. Rick en Sara werden tweede met 2 vissen. Er waren 3 koppels met 1 vis, waarvan Nathan en Thom de eerste waren met hun vangst. Zij mochten de 3de prijs in ontvangst nemen.

 

Van 20 mei tot en met 24 mei werd in Benthuizen de Avond Vierdaagse gelopen, beter bekent als de BAV (Benthuizer AvondVierdaagse). De 4 * 10 km werd voor de 52ste keer georganiseerd en de 4 * 5 km voor de vierde keer. De 4 * 5 km wordt elk jaar populairder. De hele week kreeg het wandelweer van de site weeronline.nl een 9,  dus het weer werkte goed mee.

Op maandag werd de Lange Land route gelopen. Ze kregen bij de start een heerlijk appeltje mee van Landwinkel Sonneveld. 
Op dinsdag  liep de 10 km-route over het Kerkpad. De wandelaars van de 5 km liepen rond de Benthuizerplas. Iedere deelnemer kreeg van de firma Hijdra een snoepje en een pakje drinken mee. Op woensdag hadden de meeste wandelaars een rustdag. Een aantal wandelaars haalde een wandeling in, omdat ze op een andere dag de week niet konden lopen. Donderdag liepen beide routes door het Bentwoud. Bij de start ontvingen alle wandelaars iets drinken van Ani's bloemen en planten en van Goudsmid atelier Gregor. Vrijdag, alweer de laatste avond liepen ook de kinderen mee van de kinderavond (1 maal 5 km). Bij de start ontving iedere wandelaar een flesje water van Van Waay interieurs. Onderweg werd iedereen ook nog getrakteerd op een ijsje van Plus Verheul.  De 10 km liep de Noordpolder-route, terwijl de 5 km een rondje Benthuizen deed. Bij aankomst op de Sportlaan werden de wandelaars binnengehaald door vrienden en familie met bloemen en snoepjes. De Baggerbeugels uit Boskoop zorgde voor een gezellige muzikale omlijsting. 
De Benthuizer Avondvierdaagse werd mede mogelijk gemaakt door de Vermeulen Groep, Hagoort Sails BV, Verswinkel van der Kooij, Landwinkel Sonneveld, Firma Hijdra, Ani's Bloemen en Planten, Goudsmid Atelier Gregor, Van Waay interieurs en Plus Verheul.
Verder hebben vele vrijwilligers (verkeersregelaars, EHBO-ers, stempelaars) zich ingezet voor de wandelaars en die willen wij dan ook heel erg hartelijk danken voor hun inzet.

Op 7 oktober 2018 werd weer de jaarlijkse Rabobank Bietenoptocht gehouden in Benthuizen. Het thema dit jaar was ‘Sprookjes’. 's Morgens konden er bieten, geleverd door familie van Straalen, opgehaald worden bij molen de Haas. Voor degenen die het niet zelf kunnen, werd de biet ter plekke uitgehold, met dank aan Hans de Wit. Zo’n 60 kinderen zijn creatief aan de slag gegaan en hebben hun biet veranderd in een prinses, koets, snoephuisje, sprookjesdieren, kabouter of kasteel.

Vanaf 18:30 uur werden alle kunstwerken aan de jury getoond. De jury had vervolgens de moeilijke taak om in elke leeftijdscategorie de mooiste biet uit te zoeken.

Om zeven uur ging de optocht van start, onder begeleiding van de drumfanfare Vios uit Zoeterwoude. Naast kinderen met een versierde biet, liepen ook veel kinderen met een mooi verlichte lampion mee, waarvan een deel zelfgemaakt. Na een rondgang door het dorp,waarbij op het eind jammer genoeg een klein buitje uit de lucht kwam vallen, eindigde de hele stoet om 20:00 uur weer bij de molen De Haas.

Terug bij de molen de Haas werden de winnaars bekend gemaakt en kregen alle kinderen een klein cadeautje en een zakje chips.

De ECB wil alle sponsoren en vrijwilligers bedanken voor het mogelijk maken van de Rabo Bietenoptocht.

De weergoden zaten niet mee dit jaar op Koningsdag, begon de opening zonnig. Om 9 uur ging een stoet van versierde fietsen, steppen en kinderwagens onder begeleiding van THT door Benthuizen heen. Om even voor 10 uur kwam de stoet aan op het evenemententerrein rond Winkelcentrum de Korf.  Profile Hans Janssen beloonde de 3 mooiste versierde voertuigen met een leuke fietsprijs.

Koningsdag 2019

Om 10 uur werd het Wilhelmus gespeeld, waarna de vlag werd gehesen door de heer Wijnand Goudzwaard, die de dag ervoor een lintje mocht ontvangen. Hierna opende wethouder Schotanus de Koningsmarkt.

Op zaterdagmiddag 25 november jl stond een bezoek aan Benthuizen op de agenda van Sinterklaas, dat stond keurig aangegeven op het spandoek op de Heerewegh, gemaakt door Cler Autoreclame. Dit jaar wilde de Sint Benthuizen met de boot bezoeken, maar Pakjesboot 13 past niet in de Ringvaart. Gelukkig waren de schippers Piet en Walther zo vriendelijk om met hun bootje de Sint en zijn Pieten op te halen bij de stoomboot. Eén Piet had echter de boot gemist en was te voet naar Benthuizen gekomen. Hij rende door het dorp op zoek naar de Sint. Door het zingen van de vele kinderen die op de Sint stonden te wachten, kon de Piet de aanlegsteiger vinden en werd daar verenigd met Sinterklaas en de andere Pieten.

Sinterklaas nam eerst uitgebreid de tijd om met de aanwezige kinderen, ouders, opa’s en oma’s handjes te schudden en een praatje te maken, alvorens zich bij de Wethouder de Leest en meneer John van de ECB te melden op het podium van de aannemersbedrijf Gräper.

Na het welkomstwoord, namen Wethouder de Leest, Sinterklaas en de Hoofdpiet plaats in de koets van koetsier Wim Huegenin, die de Sint al vele jaren lang rondrijdt in Benthuizen. Tijdens de rondrit zorgde de Scouting PietenDrumband uit Den Haag voor de muziek. De Pieten deelde volop strooigoed uit, dat ze eerder bij Plus Verheul hebben ingeslagen.

De optocht eindigde weer bij dorpshuis de Tas, waar iedereen binnen warm kon worden. In het dorpshuis werden de kinderen vermaakt met de grappen en grollen van clown Barrino.

De Kleurpieten hebben uit de ruim 150 ingeleverde kleurplaten de mooiste uitgezocht, waarna de Pieten bij de firma Hijdra een cadeautje zijn gaan uitzoeken voor de prijswinnaars. De cadeaus werden In dorpshuis de Tas uitgereikt aan de prijswinnaars en vele kinderen gingen met de Sint en/of zijn Pieten op de foto.

De stichting Evenementen Commissie Benthuizen bedankt iedereen voor zijn of haar bijdrage aan deze dag. Foto’s van de intocht kunt u vinden op de Facebook pagina van ECBBenthuizen.