Kon vorig jaar alleen de Home-edition van de Avond 4-daagse gelopen worden, dit jaar gingen de wandelaars gezellig gezamenlijk op pad. Afgelopen week is in Benthuizen de 53ste BAV (Benthuizer Avond Vierdaagse) gelopen. De wandelaars konden kiezen tussen afstanden van 5 en 10 kilometer. Hierbij werd gewandeld door Benthuizen, Zoetermeer, Gelderswoude, het Bentwoud en over de Kerkenpaden. Op een klein buitje na op vrijdag, aan het begin van de avond, was het goed wandelweer deze week.
Aan de start kregen de lopers een versnapering voor onderweg mee, die mogelijk is gemaakt door onze sponsoren Firma Hijdra, Landwinkel Sonneveld, Van Waay Interieurs en Plus Verheul.
Op vrijdag was er ook de Kinderwandeltocht. De allerkleinste liepen 1 maal 5 kilometer en kunnen zo kennismaken met de BAV. Op de laatste avond ontvingen wandelaars bloemen en lekkers van familie en vrienden die langs de route stonden. Ze werden bij het eindpunt muzikaal binnengehaald door de streetband Herriemenie uit Naaldwijk. Alle deelnemers van de BAV werden aan het eind beloond met een medaille of cijfertje en een ijsje.
Onderweg werden de lopers begeleid door verschillende vrijwilligers, die het verkeer regelden of de wandelkaarten afstempelden. DE EHBO werd verzorgd door Ruben en Wilfried van RVA Safety Services. De ECB wil alle vrijwilligers en de EHBO-ers hartelijk danken voor hun inzet. Zij zijn allemaal in het zonnetje gezet met een plantje van Verswinkel vd Kooy. Mocht u ook willen helpen als vrijwilliger bij de activiteiten van de ECB, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De BAV werd mede mogelijk gemaakt door De Vermeulengroep en de Cler Autoreclame.
Volgend jaar vindt de 54ste BAV plaats van 6 t/m 9 juni 2023. De inhaalavond komt volgend jaar te vervallen. De lopers kunnen ook dan weer kiezen voor 5 kilometer of 10 kilometer. De Kinderavond is op 9 juni 2023.